ادامه مطلب اصطلاحات فارکس را بخوانید :
پیپت – Pipette
بروکرهایی در فارکس وجود دارند که نرخ جفت ارز را فراتر از حد استاندارد 4 یا 2 رقم اعشاری لحاظ کرده و تعداد این اعشار به 5 و 3 افزایش می‌یابد. این اعداد که به پیپ کسری (Fractional Pips) معروف هستند، پوینت یا “پیپت” نامیده می‌شوند. اگر مفهوم “pip” برای تریدرهای تازه‌کار فارکس به اندازه کافی گیج کننده نیست، بیایید سعی کنیم بیشتر شما را گیج کنیم و به این نکته اشاره کنیم که یک “پوینت” یا “پیپت” یا همان پیپ‌کسری، برابر با “یک دهم pip“ است. به عنوان مثال، اگر نرخ جفت ارز GBP/USD از 1.30542 به 1.30543 حرکت کند، تغییر 0.00001 دلاری که به نرخ برابری افزوده شده، معادل یک پیپت است.
مارجین – Margin
وقتی معامله جدیدی باز میکنید کارگزار با توجه به حجم و نوع کالای مورد معامله شما بخشی از سرمایه اولیه شما را به عنوان ضمانت (وجه الضمان) نزد خود مسدود و بلوکه میکند.
سطح مارجین – Margin Level
اصطلاح سطح مارجین، همان نسبت اکوئیتی به مقدار مارجین است (به درصد).
سطح مارجین = (اکوئیتی تقسیم بر مارجین) × ۱۰۰
یکی از مهمترین اصطلاحاتی که یک معامله‌گر در بازار فارکس باید با آن آشنا باشد سطح مارجین است. زیرا با این مقدار در اصل بروکر محاسبه میکند که شما برای ادامه معاملات خود، چه میزان اعتبار دارید. سطح مارجین در هر بروکر متفاوت است و هر بروکر ظبق قوانین داخلی خود این مقدار را به شما اعلام می‌کند. به این ترتیب هرچه میزان درصد مارجین لول حساب شما عدد بالاتری را نشان دهد، شما اعتبار بیشتری برای معاملات بیشتر را در بروکر دارید. همین موضوع برعکس نیز صادق است. یعنی اگر میزان سطح مارجین شما به عدد 100% برسد، یعنی میزان اکوئیتی موجودی حساب شما با میزان مارجین برابر شده . شما مجاز به باز کردن معامله جدید نخواهید بود، تا زمانی‌که معاملات قبلی خود را ببندید.
مارجین کال – Margin call
به معنای بسته شدن اجباری معاملات توسط بروکر در صورت رسیدن زیان به سطح معینی می‌باشد که سطح استاپ اوت (Stop Out Level) نامیده می شود. سطح استاپ اوت در بروکرهای مختلف متفاوت است (در آی سی ام بروکرز این سطح صفر درصد می باشد). این مساله به این دلیل است که بروکر نمی تواند اجازه دهد تا شما بیشتر از پولی که در حساب دارید ضرر بدهید.
اسلیپج – Slippage
اسلیپیج (Slippage) اتفاقی است در بازار فارکس که یعنی در زمان ثبت سفارش، قیمت جفت‌ارز تغییر می‌کند. بنابراین، این امر سبب می‌شود معامله‌گر در قیمتی بالاتر یا پایین‌تر از قیمتی که مورد نظر بوده، به معامله‌ای ورود کند یا از معامله‌ای خارج شود. اسلیپج (لغزش قیمت) به دلیل عدم تعادل بین خریداران، فروشندگان و حجم معاملات رخ می‌دهد. همچنین این اتفاق در زمانی که نقدینگی و فعالیت کمتری در بازار وجود دارد نیز پیش می‌آید. برای مثال، معامله‌گری قصد دارد یک جفت‌ارز را در بروکر انتخابی خود به نرخ ۱٫۰۰۱۵ دلار (قیمت فعلی بازار) خریداری کند. دقیقا زمانی که سفارش خود را ثبت می‌کند، قیمت ناگهان به ۱٫۰۰۲۰ دلار تغییر می‌کند. یعنی اسلیپجی به اندازه منفی ۵ پیپ اتفاق افتاده است. حال در همین مثال، اگر قیمت به ۱٫۰۰۰۵ دلار تغییر می‌کرد، میزان اسلیپیج برابر بود با مثبت ۱۰ پیپ.
Pending orders
نوعی دیگری از معامله بوده که سریعا و در همان لحظه انجام نمی‌شود . شما در این نوع معامله ، قیمت یا زمان مدنظر خود را ایجاد کرده و زمانی که سمبل به آن قیمت یا زمان رسید ، کارگزاری معامله را به صورت خودکار برایتان انجام می‌دهد .
Instant Execution
این اصطلاح، مربوط به نوع درخواست معاملاتی شما است. در واقع، چنانچه شما قصد انجام معامله‌ای به صورت دستی و در قیمت لحظه‌ای را داشته باشید، می‌بایست هنگام ثبت سفارش، گزینه instant execution را انتخاب نمایید. در این حالت، معامله شما در لحظه و با قیمت حال حاضر انجام می‌گیرد.
سل استاپ – Sell Stop  
اگر معامله گری امکان رخداد یک معامله از نوع فروش را در قیمتی پایین تر از قیمت لحظه ای بازار پیش بینی نماید ، یک معامله از نوع Sell Stop میتواند شکل بگیرد.در این حالت معامله گر در داخل نرم افزار کارگزاری خود تعریف خواهد نمود که پس از طی شدن یک روند نزولی و رسیدن قیمت به دامنه ای مشخص و ادامه آن ، مقداری مشخص از آن ارز را به فروش برساند.
بای استاپ – Buy Stop
یعنی قیمت پایین تر از اعدادی باشد که ما قصد خرید آن را داریم و تصمیم می گیریم در اعداد بالاتری وارد معامله خرید بشیم به این نوع معامله خرید گفته میشه بای استاپ. یعنی هرگاه ما تصمیم بگیریم در آینده زمانی که قیمت صعود کرد و به سمت بالا رفت ما یک معامله خرید جدیدی داشته باشیم به این نوع معامله میگیم بای استاپ و ما به کاگزاری سرمایه گذاریمان توسط پلتفرم معاملاتی که داریم میگیم برای ما این نوع معامله را انجام بدهد بدون اینکه محدود به تایم فریم و یا بازار خاص باشیم و کارگزاری این کار را برای ما انجام میدهد. این برای حالتی بود که بای استاپ می خواستیم معامله کنیم.
سل لیمیت – Sell Limit
Sell Limit یکی دیگر از اصطلاحات در بازار فارکس است که از آن برای باز کردن یک پوزیشن فروش در قیمتی بالاتر از قیمتی فعلی بازار استفاده می‌شود. اگر تحلیل شما نشان از این دارد که روند صعودی به انتهای خود رسیده و محتمل ترین ناحیه برای برگشت روند به روند نزولی را نیز پیدا کرده اید، می‌توانید با قرار دادن یک دستور شرطی Sell Limit در محل مورد نظر وارد پوزیشن فروش شوید. در نظر داشته باشید که این پوزیشن برای انتهای روند صعودی استفاده و یا در ابتدا یک اصلاحی در روند صعودی استفاده می‌شود.
بای لیمیت – Buy Limit
بای لیمیت برای مواقعی به کار می‌رود که قیمت فعلی از قیمت مد نظر شما برای خرید بالاتر است. در این مواقع شما با قراردادن یک سفارش بای لیمیت ضمن در نظر گرفتن اسپرد، به متاتریدر خود دستور می‌دهید وقتی قیمت پایین رفت و به سطح مد نظر شما رسید، برای شما به اندازه لات یا حجم معامله که تنظیم کرده اید و با حد ضرر و حد سود مشخص، به صورت پندینگ اردر خرید کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.