بازار فارکس بعنوان بزرگترین بازار مالی آنلاین در سرتاسر دنیا شناخته میشود چرا که در این بازار با این عظمت شما امکان خرید و فروش نمادهای مختلفی را دارا هستید. نمادها را در حالت عادی به چند دسته بندی تقسیم میکنیم تا بهتر بتوانیم در خصوص
هر کدام صحبت کنیم. در زیر ما دسته بندی هر نماد را به همراه یک توضیح با اختصار منتشر کرده ایم تا با کلیک نمادهای معاملاتی فارکس آشنا شوید. بعد از این بخش به توضیح هرکدام از این دسته ها خواهیم پرداخت.
جفت های ارزی
معروف ترین و شناخته ترین نمادهایی که در بازار فارکس مورد معامله قرار میگیرند جفت های ارزی هستند.
فلزات گرانبها
در رتبه دوم معاملات بر روی نمادهای مربوط به فلزات گرانبها را شاهد هستیم که بعد از جفتهای ارزی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
شاخص سهام ها
رتبه سوم متعلق به شاخص ها و نمادهای سهام ها میباشد سهام هایی مانند داوجونز یا گوگل یا مایکروسافت ووو .عموما معامله گران حرفه ای تر بر روی سهام ها تمرکز بالاتری دارند و بر روی آنها تحلیل و معاملات خود را انجام میدهند.
شاخص انرژی
و در نهایت شاخص های انرژی مانند نفت و گاز و موارد مشابه را نیز شما در بازار فارکس قادر خواهید بود تا تحلیل و معامله کنید.
اهرم – Leverage
لوریج یا اهرم به اعتباری گفته می‌شود که بروکرها به کاربران می‌دهند تا ایشان بتوانند معاملاتی بزرگتر از سرمایه خود را استارت بزنند. ماهیت لوریج شبیه به وام بانکی است. فرض کنید که شما می‌خواهید یک جفت‌ارز خاص را خریداری کنید و پیش‌بینی می‌کنید که بتوانید سود خوبی از آن معامله بدست بیاورید، اما سرمایه شما محدود است و شما فقط 1000 دلار در حساب بروکر خود دارید. در چنین شرایطی می‌توانید با استفاده از اهرم از بروکر خود اعتبار گرفته و یک معامله 10000 دلار یا حتی یک معامله بزرگتر از آن را استارت بزنید. این بستگی به خودتان دارد که چقدر از بروکر اهرم بگیرید.
اگرچه لوریج می‌تواند برای شما بسیار کارآمد باشد و همچنین این مفهوم بسیار موردعلاقه تریدرها است، اما اگر معاملاتی که با اهرم باز کرده‌اید، وارد زیان شود، برای حساب فارکس شما بسیار خطرناک است و ممکن است موجب نابودی کل سرمایه شما شود. بنابراین باید با احتیاط فراوان و با آگاهی کافی از لوریج استفاده شود.
اسپرد – Spread
یکی از رایج‌ترین اصطلاحات بازار فارکس اسپرد است. در دید اول به نظر مفهومی عجیب و بزرگ و گسترده می‌آید؛ اما به ساده‌ترین زبان اسپرد همان مفهوم کارمزد در بازار بورس ایران را دارد؛ یعنی تفاوت بین قیمت خرید و فروش که معامله‌گر برای ورود به این سهام باید آن را بپردازد. مسلماً هر چه این عدد کوچک‌تر باشد به نفع معامله‌گر خواهد بود
دمو – Demo
یکی دیگر از اصطلاحات در بازار فارکس که در مقالات و سایت های مختلف زیاد تکرار می‌شود، اصطلاح دمو است. دمو اصطلاحاً به حسابی اطلاق می‌شود که شما برای ورود به آن و انجام معامله در آن نیاز به واریز پول واقعی ندارید. این حساب در واقع یک شبیه سازی از بازار واقعی است که در اختیار تریدرها قرار می‌گیرد. شما به عنوان یک تریدر می‌توانید با استفاده از حساب دمو از قبل تمام استراتژی ها و روش های معاملاتی خود را در این بازار تجربه نموده و سپس در صورت رسیدن به اطمینان کامل آنها را در بازار واقعی وارد کنید. حساب دمو در نرم افزارها و پلتفرم های مختلف معاملاتی و همچنین سایت تردینگ ویو در دسترس تریدرهای بازار فارکس قرار می‌گیرد.
پوزیشن – Position
به تمامی معاملاتی که در بازار انجام شده است، پوزیشن می گویند. به عنوان مثال یک دارایی خریده‌ ایم و می گوییم در فلان دارایی، پوزیشن خرید داریم.
کلوز – Close
زمانی که یک معامله انجام شد و جفت ارز یا نماد خریده یا فروخته شد معامله بسته یا Close ‌می‌شود. این کار ممکن است دستی باشد و یا اینکه به صورت اتوماتیک توسط بروکر انجام شود.
بروکر- Broker
کارگزار / فرد یا موسسه ای که در ازاء دریافت کارمزد (Spread و Commission) به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل میکند.
کارگزاران عاملانی هستند که بر اساس کمیسیون کار میکنند و خود صاحب حساب نیستند. انتخاب بروکر فوق العاده مهم است.
تایم فریم – Time Frame
به لطف کندل استیک ها ما می توانیم نوسانات قیمت را در تایم های مختلف بررسی کنیم و آن ها را مورد قضاوت خود جهت انجام معامله قرار دهیم ، ما می توانیم در پلتفرم معاملاتی خود بازه های زمانی نمودار قیمت را در تایم فریم های (یک دقیقه‌ ای ، پانزده دقیقه ‌ای ، یک ساعته ‌‌، چهار ساعته ، روزانه ، هفتگی ، ماهانه و غیره) مشاهده کنیم بازه زمانی نمودار یک دقیقه ای حرکت قیمت را به صورت کندل استیک ‌های شصت ثانیه ‌ای به شما نشان می دهد و بازه زمانی نمودار یک ساعته هم حرکت قیمت را به صورت کندل استیک های یک ساعته نشان می دهد.
لات – LOT
لات یکی از اصطلاحات کاربردی در این بازار است که لازم است افراد نسبت به آن آشنایی داشته باشند. افراد تازه کار بسیاری می­خواهند بدانند لات به چه معنا است و چه زمانی به کار می­رود. جالب است بدانید لات در واقع حجم معامله است که یکی از مهم­ترین معیارهای مدیریت ریسک به حساب می­آید و معامله گر باید تحت هر شرایطی مراقب حجم معامله­ای که وارد معامله کرده است باشد در حالت استاندارد یک لات معادل ۱۰۰ هزار دلار است. شاید این بزرگ­ترین دلیلی باشد که در گذشته فقط افراد ثروتمند می­توانستند در بازار فارکس فعالیت کنند. در نتیجه به دلیل این که همه افراد جامعه بتوانند در بازار فارکس فعالیت کنند مقدار عدد لات را بر ۱۰۰ تقسیم نمودند و در نهایت کم­ترین مقدار لات به ۰.۰۱ کاهش یافت.
پیپ – Pip
اصطلاح پیپ مخفف Point in Percentage یا Price Interest Point به معنی کوچکترین واحد ارزش نرخ ارز است. در واقع کوچکترین واحد محاسبات سود و ضرر در بازارهای مالی را Pip می‌گویند. برای مثال در نظر بگیرید که ارزش دلار نسبت به یورو از ۱.۲۳۴۲ به ۱.۲۳۴۴ افزایش پیدا کرده است. در این حالت ۲ پیپ نرخ دلار نسبت به یورو رشد داشته است و فردی که در این معامله سرمایه‌گذاری کرده ۲ پیپ سود ببه‌دست آورده است . این نوع ارزش‌گذاری برای سرمایه‌گذاران نکته‌ای حیاتی محسوب می‌شود چرا که از ضرر‌های سنگین در نوسانات شدید جلوگیری خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.